Grondlegger van het bedrijf is de heer Johannes Albers geboren 6 januari 1875. Ergens in de jaren '90 van de vorige eeuw huurde Johan van de Molenaar Vonke een schuurtje. Hier begon hij het slagersvak. Elke week slachtte hij hier een koe en varkens. Hij maakte metworst, nagelhout e.d. Er was verkoop aan huis.
In 1912 komt de heer Nollen (Gait) op jeugdige leeftijd in dienst bij slagerij Albers. In 1920 komt amor om de hoek kijken. Johan koopt van Vonke een huis en een schuur met slagerij. Het huis wordt uitgebreid met een echte winkel. Veel geluk was er voor hem niet weggelegd want 26 augustus 1923 is hij veel te vroeg overleden. Samen met Gait Nollen zette Mina de zaak voort
Gait Nollen was een uitstekend veekoper getuige de vele eerste prijzen op de paasveetentoonstellingen. Trots werd met de winnende koe door het dorp gelopen. Voor Pasen kon men zo vlees bestellen van de paaskoe.
De zoon van Johan. Willem Albers begon ook de opleiding in het slagersvak, maar de oorlog gooide roet in het eten. Helaas is Willem vlak na het einde van de oorlog overleden. Gait Nollen heeft toen de slagersvakopleiding verder afgemaakt. Tot 1961 zetten Mina en Gait Nollen de zaak verder voort. In 1961 kwam de dochter van Johan en Mina, Dientje, terug naar Raalte.
In 1951 is Dientje getrouwd met Frans Huisman slager te Twello. Frans nam de zaak over van Mina en maakte plannen voor een totale verbouwing. Dinsdag 18 juni 1962 volgde de opening van de geheel verbouwde slagerij. Volgens een krantenartikel destijds: Oudste Slagerij Raalte in moderne Stijl.
Op 1 januari 1978 neemt zoon Joop Huisman de zaak over. Het bestedingsgedrag van klant veranderd snel van spek, worst, vlees naar nasi, bami, vlugklaar, erwtensoep e.d.
Ook de vestigingsplaats komt ter discussie. De Stationstraat als winkelstraat is niet meer van deze tijd. In maart 1986 worden de eerste contacten gelegd met de beheerder van het winkelcentrum de Molenhof.
18 juni 1986 vindt de opening van nieuwe winkel plaats. Tot 1995 is het winkelcentrum goed bezet en het assortiment van slagerij Albers groeit steeds meer richting snacks, maaltijden en maaltijdcomponenten. Na weer een verbouwing opent Slagerij Albers op 30 juni 1998 weer haar slagerij met de mogelijkheid om elke dag tussen half 5 en half 7 ’s avonds een warme maaltijd op te halen.
Nu 2012 heeft u de keuze uit zo’n 25 verschillende maaltijden, kom gerust een keer langs in onze winkel!
Sinds 1 januari 2016 is keurslagerij Albers een vof geworden. Dochter Inge is toegetreden in de vof en hoopt haar vader te kunnen opvolgen in het bedrijf.