Rundvlees is één van onze specialiteiten. Het rundvlees in onze slagerij wordt geleverd door Vleesvee Intergratie Twente (VIT). De VIT is met haar manier van werken betrokken bij alle schakels in de vleesveeketen en is daarmee in staat de kwaliteit en veiligheid optimaal te bewaken en de klant een constant product te leveren, voor een constante en correcte prijs.
Het rundvlees in onze Keurslagerij komt van runderen uit het eigen prachtige Twente. Deze runderen lopen het grootste gedeelte van het jaar buiten en grazen dan onder andere in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. In de periodes dat de dieren niet naar buiten kunnen worden ze gehouden in ruime open stallen, gevuld met een dik strobed en vol frisse lucht. Kalveren blijven bij de moeder en drinken van haar melk, zodat ze gezond opgroeien en de dieren alle ruimte hebben voor natuurlijk gedrag. Hollandse kwaliteit!
Waar het om gaat in ons vak? Dat we de klant een puur en mals stuk rundvlees kunnen bieden. Met een constante, superieure kwaliteit, een heerlijke smaak en van goede komaf. Wij van Vleesvee Integratie Twente, kortweg VIT, delen die passie voor mooi vee en vlees met u als slager. Elke dag weer werken we samen aan een prachtig produkt. Mals rundvlees van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak. Dat is waar het ons om gaat. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is.
De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.
Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.